lördag 26 september 2009

Fredagsnöje

Gunnel och Easy på väg ut på sök.
Camilla o Mira väntar på sin tur.
Tränat en del lydnad på slutet, lite nya moment med Lexus och han är taggad som aldrig förr, på gott och ont..Arwen tränar på dirigering ut till kon, avlämningar och det vanliga köret, linförighet, apportering, läggande osv


Belöning att få leka o kampa med bollen...hur kul som helst!

Av någon anledning har vi tränat skogssök på fredagkvällar ett tag. Troligen förenat med nördstämpel och "skaffa dej ett liv" kommentarer! Men så härligt att avsluta veckan med att vara i skogen flera timmar, låta hundarna jobba, fika och en massa hundsnack! Det är oftast påkommet i sista minuten så den som svarar i telefon och kan, kommer!




Lösrullen strular med Arwen, ibland går det bra men lika ofta släpper hon den för tidigt. Igår skulle vi köra en övning i vallad korridor med flyende figge som flyttade sej längre o länge ut. Jag hade inte nog med rullar så jag släppte ner fasta rullen. Då fungerar det hur bra som helst, hon kommer som ett jehu från skogen, sitter ner för avlämning och vill ut igen på påvis. Varför i hela helvete kan det inte funka med lösrullarna!!!!!!!!!Jag har skickat efter den här fyrkantiga lösrullen, för att se om det gått troll i slangeländet! Annars hämtar hon och lämnar av allt annat jag hittar på ....




Kiara var taggad som attan och körde samma övning, även sjuklingen Ninjo fick en figge och han var så lycklig av att kunna springa omkring i skogen igen! Kul att se!




Nybörjarna Easy och Mira var på hugget och är riktigt duktiga, jobbar koncentrerat och målmedvetet och går ut på bra sök. Få se om de fortsätter med sök av något slag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar