lördag 6 juni 2009

Nationaldag i hamnen

Vanlig helg eller nationaldag så är det räddningsträning!

Vi har haft träning i Kristinehamns hamn och det är ett riktigt bra område med allt utom ruin. Höga , låga, dolda figgar i alla möjliga material även vatten. Vi hade faktiskt en figge i vattnet! Torrdräkt och snorkel utanför en båt och det var olika reaktioner på hundarna, Läskig typ på ett oväntat ställe. Jag var där tidigt och gick runt och letade legor medan JoAnne bytte om till dykare. Arwen fick vind på henne och stack dit och blev så frustrerad när hon inte hade nån rulle! "Jag har ju hittat dej, så fram med rullen!"

Nu har rullmarkeringarna funkat super 2 ggr i rad så kanske har poletten ramlat ner. Lämnar av snyggt ,oftast. Hon tog sin egen rulle också vid en hög figge idag. Figgen släppte ner rullen och då tog hon sin fasta rulle. Svårt när hon har huvudet högt, måste få ner huvudet så hon ser fasta rullen. Tappar hon rullen så tar hon upp den och verkar veta att den är viktig. Hon blev inte rädd för figgen i vattnet och har jobbat bra idag liksom alla hundar. Rolig figge högt upp i en radiomast där de fick jobba hårt för att lokalisera figgen. Inget för Arwen som precis börjat med höga figgar men Liam, Viggo och Calle fixade det bra!

Vi hade med oss nya figgar för hundarna idag, nyttigt att träna på andra än oss. Vi tackar för att ni ställde upp och var generös med er tid!!
Det var en rolig dag med mycket nyttig träning. Som vanligt hoppas jag på bilder framöver...
Vi fick också chansen att ha våra nya snygga tröjor. Min med schäfrar på magen och på ryggen:" Träning är för talanglösa". Är man sämst i klassen så får man försöka peppa upp sig ibland!

2 kommentarer:

  1. Hej Annika! Det var roligt att vara med på er träning. Fast man önskar att man hade MER tid... Ha det bra, hoppas vi hörs! / Pernilla.

    SvaraRadera
  2. Hej Pernilla! Ja tid är en bristvara, så det är desto mer värt att du kunde vara med en stund. Några hundar fick ju chansen till en okänd figge, tack vare dej!
    /Annika

    SvaraRadera