tisdag 23 juni 2009

Semester och buföring!

Utsläppta från hagen! En hel värld av mat!!Lexus vallar getterna och han tog verkligen sitt jobb på allvar! Äntligen framme! Slipper ha dom där jyckarna i hasorna...
3 stycken getfösare efter avslutad arbete!

Vi fick belöning....


Senaste veckan har inte handlat om räddningsträning, inte om hundträning alls!
Fullt upp förra veckan med att avsluta allt på jobbet inför en ledighet på 6 veckor. Sedan all packning och planering för vistelsen här i Klövsjö som handlar om sommarkurs, räddningsträningsläger på Sandö, osttillverkning, gäster osv.
Full aktivitet med att fira midsommar, huset fullt!, gräva och ta ner träd inför bygget, få upp köksfläkt osv...
Sedan har vi gått promenader förstås, varit på buföring, och alla hundarna har myst, lekt, plaskat i bäcken och härjat här på gården! Lexus har hjälpt till med avverkningen, dragit grenar och varit allmänt ivägen!
Lexus var så otroligt duktig att valla getter, jag trodde han skulle vara ute efter att nypa till dom lite men inte alls. Föste dom framför sig och hade stenkoll på hela gänget. Om någon stannade och betade så puttade han till dom lite i baken. Hur lugn som helst. Även Arwen hade rumpputtning på menyn även om hon mest ville vara först. Alltid först helst!
Vi människor som var med var fascinerade av att det finns så mycket i deras gener, aldrig har de gjort nåt liknande tidigare, men kan ändå!
Även Nina som är blandis med schäfer var riktigt duktig. Full koll och släppte inte en get ur sikte! Gissa om vi hade trötta hundar på em! Väl uppe på fäbovallen serverades det kaffe och gofika, chokladkakor som var himmelskt goda!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar