torsdag 12 november 2009

Markeringsträning

Bara att köra in på Svedbergs plåt får Arwen att yla, tjuta och gå i spinn. Hon som är så lugn o sansad..hmmm..

Vi byggde en lega ute med bensinfat, lastpallar i dubbla rader och som kronan på verket en stoooor presenning. Joanne hittade ingen större...

Tanken var att legan skulle var inbrottssäker och helt dold. Arwen var så övertänd, hon bara ylar o tjuter när vi svänger på gården hos Joanne. Studsade på stället och hojtade. Ut på sök och hittade legan snabbt, vräkte sej upp på presenningen och rann efter sidan på legan men den höll!! Pep o gnällde ett tag men tog så rullen och kom till mej, slet sej ur mitt grepp för att fort komma på påvis. Då belönade jag och tog med henne bort från legan och släppte henne igen på sök. Då var hon helt i spinn. Tog rullen, dansade runt, skällde med rullen i mun men gick till mej efter ett ärevarv. Dubbelmarkering??? Då fick figgen komma ut och belöna och då var Arwen nöjd.
Sen var det Kiaras tur som också var en aning taggad! Länge sen damerna träffades och det är ju alltid nåt skoj på gång då!
Hon skällde bra och jag tror det är viktigt att belöningen kommer mitt i ett skall. Sedan fick Kiara en figge i en stängd bil och det var inga problem. Så fick även Arwen figgen i bilen och hon tar många varv runt bilen först, testar vittringen och hoppar upp o kikar in innan hon tar sin rulle. "Måste artbestämma mej först, sa Joanne" o det stämmer nog. Hon ska vara riktigt säker innan hon tar rullen.
Sedan gick vi in och det var svårt för damerna. Figge i en plåtlåda, nylackerat i luften o fläktar på. Men det är då jag som mest tror på Arwen. Hon söker och söker och jobbar hela tiden. Ger sej inte och söker inte stöd hos mej. Lokaliserar vittringen till slut, även om vi tog bort en parasoll som vi också lagt över, så hittade hon till slut! Markerade i ordning. Kiara hade svårare med söket, blir lite less när hon inte hittar vittring och skäller uppfodrande på matte. " Hjälp mej då för 17, Jag har hittat nåt men vet inte riktigt var" Till slut löste även hon legan.
Sedan körde vi en happeningfigge. Arwen var upp i en däckhög och sökte alldeles på eget bevåg så vi la en hitta-figge där, med en massa korv och kodutt. Då är Arwen nöjd!!
Kiara hittade den också snabbt och sedan testade vi uthållighetsskall på Kiara. 40 skall, det är bra och taggad var hon! Hade nog skällt 40 ggr till på den där trögga figgen som inte hade vett att belöna nångång!!
Bra träningskväll!!
Målet just nu är att få rutin på fastrulle och markering med dolda figgar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar