söndag 29 november 2009

Aktivitetshelg

En helg där inte jag tränat mina hundar. Jo, Lexus fick ett spår som försvann i hällregnet men som tur var låg klöven på en tuva, annars hade den flutit bort. men inte spårar han särskilt bra när det är lite vittring...
Arwen fick några skick och visade hur en rullmarkering ska gå till. Bra jobbat av henne som vanligt i skogen. Kul att visa upp efter allt slit med rullen
Däremot har 6 st andra förmågor fått träna, sök, spår o lydnad. Ska berätta mer om det...

En blöt helg i sökskogen slutar så här för markerings nyporna...

Inte vet jag vad här ska föreställa, använda matte som huvudkudde kanske. BebisFrisco, mattegris....

Hundmötesträning för Astra men som vanligt på kurs, så sköter hon sej exemplariskt och väljer att titta på annat...


Förbudsträning med lilla Zico, som snabbt anammade allt vi testade, han har gått sina första spår och det var riktigt bra. Snabb att hitta o följa , lagom tempo och koncentrerad. Bra för att vara bara 6 månader!!

Konstig fågel tyckte Easy, hur ska jag attackera den där??Men vingen luktar tjäder så spännande är den!


Sen Tindra som varit så duktig! Så duktig att jag blev alldeles till mej på hennes sökpass, och glömde att fota!!
Vad sägs om ett perfekt sök, hon gick ut i rutan och letade vittring, super figgintresse och bra m figuranterna. Första gången hon tränar sök!
Vi körde en happeningfigge på slutet och alla stack och gömde sej på samma ställe! Hon höll på att gå i atomer-alla sticker och med min "pelletant"! Lycklig hund-JA!!
Ska va en schäfer till det "ler"!!

Här tjyvtränar dom....Zico o matte Viktoria!
Full fokus ut i skogen...
Zicos tur i söket! Stort figgintresse och mycket kamplust. Däremot är han nog inne i nån liten spökålder för rätt som det var vågade han sej inte riktigt fram, måste kolla att matte var med. Sen när en människa gömmer sej bakom ett träd, så ser man inget ansikte men två halvor människa på var sida stammen. Kan skrämma den tuffaste...
"Jag vill iväg matte, släpp mej!"

Nu är det Frasses tur, en glad labrador som haft 2 veckors vila pga sträckning i ryggen. Snacka om utvilad och alert! Han hade också ett självklart sök, gick ut i rutan bra, följde vittring. Och figurantintresse då? Heltokig i folk, helt snurrig av glädje. Inget ont i ryggen, bara full fart. Härligt att se!!

Var tog hon vägen? Här gäller det hålla ögon o öron öppna och koppla på näsan!

Easy väntar på sin tur...tänk att få heta Arwen. Vilken ära, eller?
Snart kommer ditt täcke...
Han är ju med i sökgruppen och har i helgen gått riktigt bra. Han har varit lite dålig på att söka ut, vill helst till matte. Men nu sprang han ut i rutan och stannade hos figgen hela tiden! Tänk vad bra det är med att köra med påverkan...Alltid lyckas och förstå vad som förväntas! Nu behöver han inte påverkan varje gång, springer ända ner i rutan ändå, men vi chansar inte, bara nån gång för att kolla!
Bra jobbat Easy! Dessutom har ni börjat träna rulle också, ska bli kul att se nästa gång vi tränar. Då kanske det kan bli nån finsk dans!!
Sen tog vi fler kort på Easy men de blev så suddiga, det är ju en flat...vadå stilla?!
Det här kortet på Angelica o Astra tog vi mest för att de matchade varann så bra, eller hur?

Här tränar vi skall! Det är naturligt för en spets att skälla så jag testade och hon fattade snabbt, skäller jag så kommer belöningen. Hon skällde även på figurant.. man ska ju träna det där var för sej men det tyckte Astra var onödigt! Kunde väl hon....


Fullt fokus ut. Astra är också riktigt duktig, kanske inte den ras som man tror mest på vad gäller sök o figurantintresse, men nån ska väl bevisa motsatsen. Mycket intresserad att hitta, gjorde sina slovischer efter hon hittat figge men gick riktigt bra!


En vorsteh i sökskogen! Varför då, säger Frisco, skogen är till för spår och för att jaga fågel. Människor ska man dutta med hemma i soffan. Här var mattes intresse för sök större än hundens, men till slut fick vi till några riktigt bra slag. Jobbigt att vara figurant, eller hur Angelica?, när man måste jobba så in i norden med hunden, men det lönar sej!


Snabb är han i alla fall, den gossen! Om man tittar noga i övre högra delen av bilden ser man en rompa...nu var det fullt ös till figurant!

En del fotografer tycker att deras egna byxor är snyggast!!
Elle var det bara att du är så snabb i avtryckarfingret, Kattis?
Fin bild.
Monika o Frisco väntar på en popup!

Lite vemodig blir jag alltid när en sån här intensiv helg är över. Men vi bestämde att kursen är på 3 dagar så vi ska testa räddningssök 2 januri. Tur!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar