lördag 14 februari 2009

Raka skick

Vilken underbar dag att träna hund i skogen på! Jag o Joanne hade bestämt att vi skulle träna inkallning i rådjursskog med Kiara, raka skick och markeringar m Kiara o Arwen och budföring m Lexus. Sagt och gjort. Jag åkte lite tidigare och vallade ruta med mina hundar. Sedan tog vi en långpromenad med Kiara bland rådjursspåren och hoppades att hon skulle förbryta sig så matte fick korrigera henne ordenligt. Men lilla Kiara måste ha förstått att något var på gång, hon kom på varje inkallning, hade full koll på oss hela tiden, fast vi gick och följde spåren! Bättre inkallning kan man inte ha!
Sedan blev det Arwens tur och hon fick popups, en radda i följd med extra gott godis idag, leverfärs o annat gott! Sista skicket var utan popup och hon gick rakt ut, såg snyggt ut men det var väl bara tur förstås!
Markeringsträning, figgen en bit bort och det börjar arta sig, hon hämtar rullen och kommer till mej, men först ska hon krångla lite, som om hon det måste ramla ner en pollett först, varje gång. Kiara fick också en radda popups, hon blev snabbare för varje skick! Markering med henne är inga problem, lättskallad och sitter fint när hon skallmarkerar!

Lexus fick bollbelöning när han drog iväg på marsch och då går det undan! Han har ju lite problem att lämna mej vid såna här moment, får ge dubbelkommando ibland, så vi körde bara "utskick" Tillbaka springer han alltid....Men om jag viskar"var är bollen Lexus" då springer han!Man kan inte träna med boll särskilt mycket för han låser som en missil. Han har bara bollen i huvet och varken hör eller ser. Det blir bara en massa slarv. Kamp är mycket bättre belöning för honom men ska det vara extra motiverande , då åker bollen fram!

Väl framme vid bilen så upptäckte jag kameran. Att det ska vara så svårt. Idag var det ju så prefekt...

Hagfors i morron!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar