söndag 8 februari 2009

Skogssök

Söndag och träning, som vanligt. Idag stod det skogssök på programmet och att det snöat massor gjorde inget.
Det var en decimerad skara idag som drog ut i skogen. Vallade en ruta och så fick Arwen börja. Absolut ingen vind, upplega på träden och +-0. Inte mycket till vittring heller. Ena sidan av stigen var riktigt svår, hon missade figgen med en armlängds avstånd. Figgen hade kunnat sträckt ut armen och klappat henne! Andra sidan var mycket lättare "godare korv på den sidan" ,var kommentaren! Vi körde med popup också för att hon ska träna att dra rakt ut när jag riktar henne. Då drar hon i galoppfart! Sen visade det sig att det var svårt för alla hundar åt det hållet, så när Tova kom springande så var det också alldeles intill mej där jag satt. Då undrar man hur de kan missa, men de använder inte ögonen utan näsan och det är ju bra!
Sedan började det blåsa och då föll upplegan rakt ner i halslinningen på oss! Sedan var det gott med fika och dagen avslutades med markeringsträning på Arwen. Gick lättare idag men hon tycker att figgen är roligare mej än så länge. Klättrar upp på dom med rullen i munnen och tycker att hon ska få belöning av dom istället för mej! Sedan hade Stina en rolig leksak, en tygboll på ett långt rep så vi kampade lite med henne också och då går det bra när man kopplar till jaktkamp. Måste få henne att tycka figgarna är ändå roligare. Hon är intresserad av att hitta dom men sen stannar hon inte kvar särskilt länge!

3 kommentarer:

  1. Hei på deg..Arwen minner mye om sin storesøster Luna slik du skriver om henne.Luna mangler også mye sosialkamp,og da er det ikke lett og få opp figg suget.Sosiale og trivelige er de ihvertfall.

    SvaraRadera
  2. Arwen är ju för söt :D Fick du nån bild på Patrik och Morra i söndags då?

    /Anna-Carin
    www.lillaliam.se

    SvaraRadera
  3. Arwen har figurantintresse, annars skulle hon inte söka så ihärdigt.Mat o godis kan vara tillräcklig belöning, kamp är inte en förutsättning för figurantintresse. Men visst skulle jag vilja ha nån form av lek med figgen som extra krydda.Arwen skulle visst kunna ha mer social kamp, men hon kampar med mej och andra hon känner, så det här handlar om något annat. Nån slags undedånighet mot främmande människor, hon är så "artig" inte leker man med någon som är så mycket högre i rang Men vi tränar på det, tar alla tillfällen i akt!

    SvaraRadera