söndag 1 februari 2009

Träning, träning

Idag var vi på en bilskrot och tränade, vi på kursen. Patrik o Morra dök inte upp idag heller så den bilden får vänta på sej!
Bra träning för alla, tror jag, utifrån vars och ens förmåga. Arwen fick köra vindmarkeringar i koppel och sedan släppa loss henne. Hon är väldigt tydlig i sina markeringar och har stor vilja att dra iväg till figuranten, även om matte fipplade med koppelhaken första gången..Förra gången vi var på skroten och Arwen skulle upp på däckberget så pep hon rätt mycket och behövde stöd av mej, så det var lite spännande att se hur det skulle låta idag, men inte ett ljud och hon hoppade upp till figgen som om hon aldrig har tyckt att det där gungande däckhavet var lite väl läskigt. Om 2 veckor ska vi träna ruinsök i Hagfors och det ska bli spännande!
Sedan kom prövningen, har vi lyckats med rullträningen hemma , eller hur var det? Stefan fick sitta i en bil och hålla rullen, Arwen klättrade glatt in i bilen och upp på Stefan och hon blev frustrerad av att det inte kom nåt godis. Till slut fattade hon att det var något med den där rullen och hon tog tag i den och släppte direkt. Men skam den som ger sig, hon vände sig mot mej och kom med rullen!! Kanon! Sedan bytte vi figge och det blev lika bra igen, hämta rullen hos figgen och sen till matte!! Skönt att se att det finns hopp!!
Tränade lite lydnad igår också under promenaden, lite väl mycket pip för min smak men har jag fått tyst på Lexus så ska det inte vara så svårt med henne! Hon var i alla fall tyst på söket idag så kanske har det att göra med att hon vet vad som ska hända, och inte behöver vara så uppe i varv. Hon får så mycket belöning på lydnaden att blir för stor förväntan, får dra ut på det lite. Några extra steg i fria följet tex. Hon är i alla fall tyst under platsliggning och vid inkallning, det är när hon går nära mej som hon piper.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar