söndag 5 april 2009

Nu är sök med markering!

Ja, nu har tränat igen, hela dagen, både Arwen o matte behövde vila en stund när vi kom hem!
Vi flyttade in till stan igår, så det mesta är rörigt och nån träning sista veckan har det inte varit tal om!
Arwen fyllde 2 år igår! GRATTIS MIN LILLA RÅTTA!! Det blev semmeltårta och flyttpizza!
Idag har vi första gången satt ihop söket och markeringen. Jag tror att Arwen tyckte det var roligare, eftersom hon gillar att söka och hitta figurant. Att bara träna markeringar blir inte så spännande i längden.
Sedan gick det bra ibland och mindre bra ibland. Hon behöver några gånger på sej att direkt ta rullen istället för att klättra på figgen och pussas ett bra tag först. En figge sa att vore som om det kom en retriever! Vet inte om det är positivt eller inte, men blöt i ansiktet blev han i alla fall!!
Kul att hon springer upp och ner på hinder, tar en omväg om det behövs utan att tappa rullen. Sen kan hon släppa den när hon ser mej. Idag grävde hon till och med när rullen hamnade under en balk för att få tag på den! Inte är det här med rulle befäst än på länge, jag får börja med godare godis när hon ska tillbaka. Påviset funkar jättebra utom på en figge som hon är lite reseverad för av nån anledning, men det godtas inte, man kan ju inte välja vem man ska hitta.
Det fungerade bra för de andra, lite stök när och var, men det är väl så det ska vara.
Vi har tappat ett ekipage till, en hund som hade pålagringar och inte blev friad av SKK i nuläget! Trist, det var ju våran rullkompis + en matte som kunde en massa!
Nästa träning är på långfredan i Karlstad, påskafton ska det flyttstädas....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar