lördag 29 augusti 2009

En sån trött Arwen...

Dagens träning startade kl.8.00 och vi höll på till 15.30! Eftersom vi bara var 4 hundar så blev det mycket träning. Vi började med markeringar för att visa instruktören att vi tränat som vi var tillsagda och det var riktigt bra idag. Till 90 % så kom Arwen ända in med sin rulle, sitter snyggt framför mej och väntar. Nåt slarv blev det, så vi ska förstås träna vidare men så mycket bättre!! Vilken känsla att ha kontroll på markeringarna!!
Sedan ett ytsök med lite stenhögar och 2 dolda figgar som Arwen löser kanonsnyggt. En figge hade missat att få med sej belöning, så jag trollade fram en boll ur fickan och som hon lekte!! Arwen alltså...
Så kul att se!
Sedan var vi inne i ett skjul i mörker och med svår framkomlighet. Hon lokaliserar figgen snabbt som vanligt, men testar ett par andra vägar innan hon inser att det finns bara en väg och den är bökig. Då tappar hon rullen och får inte upp den mellan några lådor, så då gör vi om och då går det bättre.
Sedan var det stenbrottet och det är så skönt att se hur lätt hon tar sej fram och fast hon även nu letar enklaste vägen, så hoppar och skuttar hon fram så jag inte hinner med. Stor skillnad minsann. Sedan avslutade vi med markeringsträning med fast rulle och hon tar den! Drar en slovisch runt figgen för ett se om hon hittar nån rulle, men sen tar hon sin egen. Letar efter sin egen rulle, vilken härlig syn och även på en öppen liggande figge fixar hon att ta sin egen rulle. Skönt kvitto på träningen idag på många sätt!!
Arwen kliver omkring bland stenblocken, hoppar, klättrar, söker och markerar i en miljö där hon knappt tog sej fram förut! Tack mitt gäng på Sandö som hjälpte henne komma över sina avgrundsproblem!
Nästan högre än matte...

Fått nåt sniff i näsan, har dom gömt en figge här nånstans??


Vi bara myser lite..

Vad du är seg matte, påvis på gång och vem är det nu som har det svårt att ta sig fram!?

Hittat figge uppe i stenhögen, ner med rullen till matte..

Tillbaka till figgen och lite leverpastej..


Matte långt efter som vanligt!!
Känns bra med en riktig genomkörare, att Arwen orkar det ena passet efter det andra, och nu sover lilla råttan Arwen så gott...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar