torsdag 13 augusti 2009

Skadad Lexus

Det är som det är att sitta på djursjukhuset på natten, hunden sövd, röntgad och man bara väntar på att veterinären ska ge ett utlåtande. Då kommer ett akut kejsarsnitt och då är det bara att vänta 45 minuter. Långa 45 minuter...


Lexus var med i skogen igår och sprang o lekte med de andra hundarna, härjade och jagade, precis som vanligt. Eftersom de badat fick de ligga o torka en stund innan de fick komma in. Såg inget på Lexus, sedan efter en stund haltade han lite grann men det gick över. När det var dags för mat vid 19.30 så kunde han knappt gå. Skrek bara man tog i hans ben och när han skulle lägga sej. Stödde inte på benet alls. När jag kollar honom ömmar han kraftigt och är svullen över vä armbåge. Det blir fort värre och vi åker till djursjukhuset. Röntgen visar inget men han har riktigt ont, trots sprutor av allehanda slag. Inte heller ormbett, som jag var rädd för först!


Förmodligen en ledbandsskada orsakad av en distorsion i armbågen.


Idag kan han ta lite stöd på benet men så är han fullproppad av medicin också. Vi som ska fjällvandra till veckan...


Så typiskt, Lexus som alltid härjar och går fram som en bulldozer vad han än gör men det har aldrig hänt nåt. Han är också så tålig, alla trampdynor han har skadat, blodig och dan, men ändå inte sagt ett pip! Inte har vi använt försäkringen på honom heller, han hade sparat in en hel del av självrisken!

Hoppas det går över fort och att han kan följa med till Gåsen, annars blir det dagsturer vid Storulvån, inte kan jag lämna bort en skadad hund....

2 kommentarer:

  1. Oj, oj Annika. Så det kan bli.... Hoppas Lexus mår bättre nu.
    Det är aldrig roligt när hundarna inte mår bra.
    Man känner sig så hjälplös - önskar ibland att de kunde prata.

    Här i Östersund börjar livet sakta återgå till det "normala". Akki o Dexi slipper trattar o Ulf tar bort gipset på onsdag, känns skönt. :o)

    KRRAAAM!!!

    SvaraRadera
  2. Det börjar se rätt bra ut men vågar väl inte andas ut än. Lexus är i alla fall döless på korta koppelpromenader. Han tycker att han är helt återställd! I morron åker jag till Klövsjö...Vi hörs!

    SvaraRadera