tisdag 18 augusti 2009

Markeringsträning

Jag har fått stränga order att backa träningen med rulle och börja med avlämnandet. Så blir det när man genar i träningen...Så vi har tränat med rulle och andra leksaker, bollar osv och kräva en ordentligt avlämning. Inget trams med att springa bort eller vända sig om. Och det har vi gjort...varje dag!

Så vi körde räddning igår med markeringövningar. Och hon tom sitter framför figgen med leksak i munnen och lämnar av snyggt och med glädje! Snabba sök för Arwen med perfekt avlämning sittande framför mej. Så jäkla härligt!! Dessutom så fick hon ett skick med egna rullen nere och snabbt som blixten tog hon rullen, vände på en femöring och satte sej framför mej med egna rullen i mun. Loss! och Visa!. Full fart ut och lattja med bläckfisk hos figgen! Byta med godis när hon sitter framför. Så snyggt! Inget godis hos mej, belöningen ska vara hos figurant och momentet är inte slut förrän hon är tillbaka hos figgen. Finns säkert många sätt att nå samma mål men man måste ,som alltid, se vilken mentalitet just den hunden har! Utnyttja styrkor och träna på svagheter!

Nu ska vi ta några dagars paus i räddningsträsket och fjällvandra. Fokusera på klövjeväskor och utsikt istället! Just nu är hela köksbordet fullt med utrustning som ska med, 2 klövjeväskor hänger på stolarna och jag ska på nåt sätt få ner allt....

Och Lexus verkar helt återställd, peppar, peppar..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar