söndag 6 december 2009

Sopstation!!

Miljöträning med Scott.
Frida med Scott, tollare.

Scott bland däcken. Han är så bra i miljö!


Lilla Ziko kollar vad jag har i burken..mmm



Anna-Karin o Loke

Vi väntar med spänning på Fridas bilder. Hon har ny kamera och vi knäppte hejvilt...
Vi skulle träna skogssök men eftersom de flesta hade annat för sej så var vi bara 3, sen dök en 4:e upp. 3 pers på skogssök går men det är på gränsen, så då chansade vi och åkte upp till Strandmossen, fick låna nyckel och där finns ju både skog och bra miljöträning.
Det blev en jättebra träning utfrån vars och ens behov.

Scott hade sitt nya fina tjänstetecken och vi testade hur långt de kommit med rullträningen. Han var så uppspelt, att det var lite svårt med att gå till matte med rullen. Körde mest såna där labberyck, bara spring i benen. Så det är att fortsätta träna !!! Sen körde vi miljöträning med honom, hittaövningar högst i däckhögen och uppe bland sofforna och i flishögen, Han offrar sej verkligen, till figgen ska han till varje pris! Vilken kanonhund för räddning han är!!

Arwen fick bara gömda figuranter och en hög. Hon är så trög med att ta rullen när hon hittar figurant så jag blir frustrerad. Men det är ju Arwen också, försöker klättra upp på containrar, upp i cementringar osv gnäller o nästan skäller.
Men igår var det prylar som inte gick att forcera, och till slut tog hon faktiskt rullen på alla. Hon är ju så snabb att söka och lokalisera vittring och figurant så poletten måste snart ramla ner innan jag blir tokig. "Hård på avtryckarn" enligt min nya sökbok "Sök i teori och praktik"!
Hon söker, hittar och sen börjar det; letar runt för att hitta ett sätt att ta sej upp, eller gräva sej in eller hitta en annan väg, sen släpper hon figgen, går ett varv, till synes ointresserad, nosar lite men sen tillbaka, om och om igen.
Men hon ger inte upp, behöver väl bara tänka efter lite. Igår väntade jag ut henne helt, och faktiskt den höga figgen på slutet tog hon riktigt snabbt. Där var vittringen lite svår, slog emot trähögen mitt emot, och hon började faktiskt klättra upp där. Hon markerade inte som tur var!
Sen fick hon en uppepå en flishög också mest för att det ska vara lite lätt också och få springa av sej lite.

Ziko fick testa skogen och var lite fundersam på första figgen men sen gick han rakt fram. Provade lite längst ner i en däckhög och bland ris och han är duktig på att hitta o markera vittring. En modig liten valp!!

Anna-Karins lufs till Riesen, Loke, verkade helt ointresserad av figuranter och deras köttbullar. Sen sa A-K att han inte är så intresserad av mat och man ska ju alltid ge hunden den belöning som den gillar bäst! Så jag hittade en cykelslang och började kampa med honom. Så jäkla stark han är!! Då blev det fart på Loke, sen var det inga problem med figgintresset! Kul att se hur det kan vända!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar