söndag 17 januari 2010

Helgens tema:Rök o eld!!

När så äntligen kameran vill fungera igen, den vägrar när det är kallt ute, då är man i kolmörker istället och det blir ju sådär med bilder!
Här har vi alla fall fått Arwen o Heinz att sitta i en soffa. Det är kolmörkt, blixten lyser upp!!
Det här kortet tog jag bara rätt ut i mörkret, och då avslöjades en Arwen som tigger godis...

Arwen söker..
Den här helgen har varit innehållsrik, först hundsjukvård, som ingår i utbildningen, sedan hade vi föreläsning om taktik. Efter lite mat, så var det sökträning på brandförsvarets träningsområde i Falköping. Fy vad Arwen gick dåligt, nu åker jag hem o skiter i det här!! Och hon skäller allt mer, piper allt mer, stökar med markeringar osv...
Men efter ett tag med lite annat fokus på markeringarna så tände hon till igen och då är det rejält, helt uppspelt och springer och ska bara leka. Så lite bättre kändes det på väg hem. Förklaringen jag fick är åter den samma: Vi har tränat på svåra figgar o legor ett tag, dolda höga o långt in. Men eftersom Arwen inte har markeringarna befäst, felaktig inlärning från början sa även den här instruktören, hoppandet från skall till rulle och alldeles för fort fram , gör att hon reagerar nu när det blir svårt, frustrationen blir för stor och då tar hon till det hon kan och det är att skälla, egentligen är jag rätt less på tjatet men det förändrar ju inget. Det är ju precis så det är!
Idag har vi varit på brandstation och gjort provet: Rök o eld, som man måste ha inför slutprov. Hunden ska gå in ett mörkt o rökfyllt rum och markera och de ska också fungera runt öppen eld, ta sej förbi och även där klara att markera. Inte var det nåt självklart för de här två idag. Arwen brydde sej inte om elden men det brister i markeringarna. 3 ggr fick hon gå tillbaka in i mörkret eftersom hon kom ut utan rulle, men hon hade tagit den vid figgen alla gånger men släppt den för tidigt. Jag såg inte ett skvatt och då är det ju ingen markering. Till slut så kom hon ända till mej med rullen, faktiskt 2 ggr på raken, antagligen tröttnade hon på att inte få gå på påvis..
Men det funkade ju till slut. Heinz är skum på mörkret och fegade lite där, men kom han väl fram till figgen så markerade han. Mer att träna på, det tar aldrig slut. Det som känts så bra ett tag, nu är det svacka igen...



2 kommentarer:

  1. Tack för att jag fick följa med dig till brandstation (och för gästfriheten hemma hos dig)! Är hemma igen nu och Heinz ligger på rygg bredvid mig i sängen och zzzzover! Har varit två jobbiga dagar för honom! Stannade också en snabbis på vägen hem på Örebro BK och testade om han kom ihåg dirigeringen på miljöbanan (och de gjorde han galant - så då har jag nå´t att glädjas åt i alla fall...)

    SvaraRadera
  2. Ja du det är inte lätt det här men det är väl bara att träna på!! Tack själv för en bra helg, trevligt sällskap o gott figurantarbete!!

    SvaraRadera