söndag 25 januari 2009

Första träningen!!

Anna-Karin och Liam, riesen

Stefan och Viggo, golden


June och Tova, bouvier



Joanne och Kiara, samojed!


Idag har vi haft vår första riktiga träning, dvs sen vi klarade provet ! Vi är alla på olika nivå från de som har markeringarna klara, till de som gör sina första vindmarkeringar.

Vi höll till på en firmas uppläggningsplats med många olika svårigheter och gömmor både högt och lågt! Svårast idag var nog när det helt plötsligt travar fram två ungrävar mitt framför nosen på den hund som just då jobbade. Som tur var var det ett "gammalt" ekipage och hon jagade bara iväg rävarna och fortsatte sedan att jobba. Vi andra höll andan och tackade vår lyckliga stjärna att det inte var vår tur just då! Jaktinstinkten sitter djupt på våra hundar!

Arwen fick vindmarkera och sedan släppte jag henne när hon visade riktning. Hon är mycket tydlig i markeringarna och letade glatt upp figuranterna, jobbar bra och ger sig inte förrän hon hittar. Det verkar i alla fall att hennes "sök o figurantavdressyr" är glömt! Himla tur att hon har den motor hon har. Sedan provade vi för första gången med lösrulle och det fattade hon inte alls. Hon vill ju ha godis av figuranten, inte nån tråkig slangbit! Blev inte så förvånad men nu blir det hårdträning här hemma. Ska köra in henne på rullen med klicker, det tror jag blir kanon för henne, märktes direkt att hon blev låg när man försökte kräva något av henne i närheten av figurant. Får vara försiktig där tills hon kommer över det helt! Det var som sagt några färdiga ekipage med också och det är kul att se hur duktig hundarna är och vad mycket rutin de har! De vet hur de ska lösa olika problem, nån som ligger högt eller är gömd osv.
Sedan hade vi planeringsmöte och det är mycket träning under våren , inte bara med gruppen utan vi måste träna själva också.Bla lydnaden ligger helt på oss själva. Orientering är också på schemat. Sen gäller att träna markering nu, varje dag, får väl vara lika envis som med skällandet. Tog tid att få henne att skälla men det har vi ju nytta av om det blir nån brukstävling. Blir faktiskt lite sugen på att tävla i sök, ska ta en sak i taget bara!!
Saknades idag gjorde Patrik med schäfertiken Morra, de får fastna på bild nästa gång!
Våra instruktörer heter Stina Eriksson, Karlskoga BHK och hjälpinstruktör Linda Bjord tel 070-13338666





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar