söndag 11 januari 2009

Inträdesprov


Hej till dej som läser detta och välkommen till min blogg!

Jag tänker skriva om min och Arwens väg, säkert krokig och kanske tom en återvändsväg, till förhoppningsvis räddningshund.

Just idag känns det bra, vi har precis klarat inträdesprovet, ett nålsöga som man måste igenom för att kunna beträda den här vägen!

Vi har tränat ett halvår ungefär men oron idag var stor i alla fall. Klarar man sig inte så får man ingen ny chans och hundar är levande varelser och kan ha en dålig dag!

Arwen har en egenhet att inte kampa med främmande människor. Hon kampar glatt med oss i familjen och kan vara nog så tuff när det gäller att vakta sina leksaker. Men hon är mycket glad i människor och tillgänglig så det här är lite svårt att förstå. Till slut blev jag så förtvivlad av att se hur hon gick ner sig i figurantarbetet och nästan slutade söka! Då ringde jag till en kompis,Inger Jacobson räddningshundsinstuktör, och undrade:Måste hon kampa, det här går inte. Nej, sa Inger, ge godis och klappa henne lugnt så kan man träna kamp i andra situationer! Vi hann träna så några gånger innan provet och hon fick snabbt tillbaka sitt sök och figurantintresse! Tack Inger!!

Tyvärr så klarade två av våra kamrater inte provet pga skottberördhet, känns som lite smolk i glädjebägaren. Hoppas ni kan vara med o träna ändå!

2 kommentarer:

  1. Din kompis, Inger Jacobsson...? Har hon bott i Östersund? Haft en schäfertik som gärna ville ha apelsin som belöning i sökskogen?
    ... vill du vara så snäll och hälsa till henne från Nina med Maja....

    SvaraRadera
  2. Ja, Inger är också sjukgymnast och jobbade tidigare i Östersund. Vi har haft kontakt genom facket, "sjukgymnaster inom veterinärmedicin", där vi suttit i styrelsen, Inger gör det fortfarande.
    Ska hälsa, men du kan själv skicka en hälsning på deras hemsida "skogsgudinnornas kennel"
    MVH/Annika

    SvaraRadera