onsdag 22 juli 2009

Fäbodhappening!

Akki hittar gubbe i ladan..
Nina och Akki

Ulf och Dexi
Johan-Kölens fäbovall i bakgrunden


Dexi hittar figge på damernas..

Dexi hittar figge som kliver upp ur taket

Arwen hittade Ulf i skogen och de härjar om en boll! Arwen vinner!!

Kamp med Inga-Maj, den mest bortsprungna för kvällen

Myspys med figge













Mer mys med annan figge






Snutt-Arwen, tub kan få mej i trans...













Mer tub-mys

Så har vi också tränat räddning på Johan-Kölen. Jämtgänget, i alla fall 3 stycken som inte är på semester, dök upp hos mej. Efter en bit mat, så åkte vi ut till fäboden. De tre hundar som var i Gråberget i lördags var rätt tagna efteråt, det var svårt, ingen vind, kallt nere i hålen och stekhett ovanför, ingen vittring. Så vi skulle ha en träning som bara var rolig! Figge direkt när de kom in på området, i en vedhög närmare bestämt, instängd figge i en lada med glesa väggar osv. Superkul för hundarna och vi skrattade rätt mycket också, försök själv klättra upp på en hylla med en vinglig huggkubbe som pall!
Arwen första figge satt bara bakom knuten på ett hus, och drog iväg med henne nerför en slänt. Arwen gick igång med lek med bollen och var helt i gasen. Upp och ner för kullen , ärevarv med bollen, sen tillbaka till figgen för en ny kampstund. Tur Inga-Maj var på lekhumör, det uppskattades verkligen! När hon ute på ett av sina ärevarv, i bästa riesenstuk, så stack vi alla 4 och gömde oss. Gissa om det var en tjej som kom i ilfart uppför kullen och höll på att gå i bitar av glädje när hon hittade alla 4 på samma ställe, med lek, tub och massor av kel. Jag trodde hon skulle slå knut på sej själv!
Sen, figgen i ladan med stängd dörr, men Arwens specialitet är att öppna dörren så när hon trängt sig in halvvägs, var det bara att öppna och mer kamp o bus. Efter några figgar till så körde vi markeringsträning med fastrullen och det gick bättre än sist, jag är inte riktigt nöjd med den där rullen.
Inga-Majs Ester hade också kul i vedhögen och bland buskarna och drog som en avlöning bland husen. En glad flat, som det ska vara!
Det var figgar på dass, damernas dock, och dementa tant Agda som sjöng så falskt, allt möjligt tok. Så det blev en riktig happening för hundarna som tanken med träningen var!
Från att ha regnat i 2 dygn, sprack himlen upp och solen kom fram, vi fick en jättefin kväll!
Lite sorgligt för nu åker jag härifrån och ska inte träna med dom mer. Kanske nån mer gång förstås , när jag är här uppe, jag är så tacksam för att ni ställt upp!
Sedan hade vi en utvärdering av träningen, Inga-Maj är ju räddningsinstruktör, och jag var lite nyfiken på hennes omdöme om Arwen.
Inget fel på hennes figurantintresse, söker kontakt, återvänder vid lek osv.Pigg o glad i söket, så vi ska fokusera på miljöträning. Sedan fick jag med mej en annan tanke, jag ska välja figurant, det ska vara roligt och tryggt när man hittar nån. Att det är ett sätt att öka figurantintresset. Fel agerande av figgen kan likaväl förstöra figintresset som att rätt fig kan öka intresset. Intressant tanke som jag ska ta till mej av!. Att varje hund svarar på olika saker och att träningen ska vara individuellt anpassad.

Så nu tänker inte jag lägga mer krut i diskussioner om hennes figurantintresse, hon har tillräckligt för en räddningshund! Kampar också gärna om figgen leker med henne utifrån jaktkamp och inte daltar för mycket med henne. Sen är godis också bra och snutta på tub och bli klappad och kelad med också mysigt, hon är så social att det i sig är en belöning och då ska hon få det också!

2 kommentarer:

  1. Annika, det är vi som ska vara tacksamma. Tacksamma över att få ta del av din härliga generositet, din värme och din räkpaj! Det har varit så jättekul att träffa dig o dina hundar och få träna tillsammans med dig.
    Fortsätt träna räddning och tro på dig själv och Arwen! Ni kommer att fixa detta!!
    Hoppas vi ses på träning snart igen ;o)
    Krraaamar från Nina, Ulf, Dexi o Akki.

    P.S. Skulle man kunna få receptet på pajen???
    Snäääääällaaaaaaa......

    SvaraRadera
  2. Oj, tack! Jag känner ju likadant för er...
    Ni och sundsvallarna har fått mej att tro på oss!
    Nu har jag sett hundar som varit som Arwen, som har problem i ruinmiljö,kommit över det med rätt träning, och klarat slutprov med glans.Att hennes figurantintresse är helt ok, att hälften av hundarna på senaste rhfutbildningen belönades med godis osv.
    Receptet: Busenkelt...www.tasteline.com. "Räkpaj no1". ja, den var god!
    Massor av kramar från oss!!

    SvaraRadera