torsdag 30 juli 2009

Sandö dag 6

En fullspäckad dag igen. Vi startade med att ha en övning med "gamlingarna". Först lite lydnads-och hanteringsträning, dirigering och annat. De var sååå duktiga, nån liten boll som kom flygande vid inkallningen hamnade i käften på nån, men annars helt ok. Sedan en övning där vi kollade status på hundarnas figurantkontakt med fågeltanten som gick o lallade i skogen med vita vingar på ryggen. Också helt ok även om en och annan rullhund helt plötsligt blev skallhund!
Sedan ett stort ytsök i skogen med borttappade saker och flera figuranter. Hmm, lite si och så med ordningen och både figge o saker blev kvar i området. Sedan ett motivationssök som förstås gick jättebra. Sen var tanken att de skulle få en straffrunda för missarna de gjort, en kollektiv sådan, och det var att hamna i vattnet. Eftersom det var så varmt så hade det bara blivit en belöning, så det skippade vi. Sedan lunch och prisutdelning!
Eftermiddan och kvällen har använts till att träna hundar! Jag var väldigt spänd på Arwen och hennes miljö i betongfabriken, om hon minns det positivt eller negativt. Hon fick först gå miljöbanan igen och hon klev ut på spångar och brädor utan protest, lite försiktig men jättestor skillnad. Sedan la vi en figge undet golvet i närheten av ett rör som kom upp. Hon söker och lokaliserar figgen rätt snabbt som vanligt,men under söket sticker hon in i en mörk trång gång alldeles själv för att kolla. Bra! Hon kollar ner i avgrunderna och tittar, så det var verkligen en framgång.
Sedan fick hon en figge i en annan byggnad, hämtar rulle och påvis. Då är hon så taggad så vi kör markeringsträning utan att leka upp henne innan. Och, hon tar sin egen rulle 2 gg i rad och leker som 17, för att vara Arwen, med figgen. Hon har så bråttom ut på påvis att jag knappt hinner ta i henne. Positivt!
Sen, efter middan, sticker jag o Anna-Karin till kulisshuset för träna rörgångarna. Vi kryper med hundarna och så skickar vi dom själva. Liam hittar snart tekniken i uppförsbacken men Arwen kör med varianten, spreta ut med benen efter sidorna, och då får hon slita , men hon klarar att gå själv.
Folk har börjat troppa av, i morron är det slut. Vi ska träna på fm och sedan bär det av hemåt. Så fort det har gått, men så mycket jag har lärt mej! På söndag är det träning hemma igen och då ska vi börja använda vår nya kunskap!!

2 kommentarer:

  1. Vilken vecka du har haft!! SUPERKUL!!
    Ta med dig all erfarenhet hem och låt den sjunka in i lugn o ro.
    Låt inte någon få dig att tvivla på Arwen!
    KRRAAAM!!!

    SvaraRadera
  2. Ja, vilken vecka!! Nyttig som bara den! Nej, jag tänker inte låta nån tvivla på Arwen. Det är ingen lätt hund, men det fanns det flera som inte var, men ändå var med i RI-styrkan!!Hon är jävel att hitta figgar, ju svårare desto roligare, tycker hon. Och vad är det räddning går ut på, förstås att hitta personer!

    SvaraRadera