söndag 26 juli 2009

Sandö dag 2

Först på fm så var det nån som tyckte att vi skulle börja med att träna in fastrullen. Ja, tänkte jag, men så visade det sej att det var med nån slags tvång och på samma figge på samma ställe många gånger. Efter 3 st lessnade Arwen och de andra konstaterade att det där var nog inte nåt bra sätt. Nej, tvång av figurant stärker nog knappast figurantintresset!
Så fick hon vila en stund och då tänker man att hon har gått ner sig i söket, men det var glömt och hon letade rätt på sina figgar och fixade markeringarna alldeles utmärkt. Det verkar som att när man inte har en självklart enkel hund, så ska alla försöka lösa knuten, och vara den som lyckas,och så blir det för fort fram!
Men hon var jätteduktig, hittade figgar i legor som ingen annan klarade. Däremot tog hon inte en figge som låg på en gallermatta högt upp. Hon sökte och sökte hela tiden uppåt, tog nån gallerspiraltrappa upp och försökte komma upp på en mur, men lyckades inte låsa figgen. Ingen annan hund klarade det heller, så det var svårt med vittring som steg i huset och inte föll ner,
men hon jobbar och jobbar och söker hela tiden lösningar.
På em fick hon vila, tror inte hon var särskilt trött men hon ska hålla hela veckan och så behövde Lexus få komma ut och vädras lite.
Han fixade det där hur lätt som helst, går i skall direkt, bjuder upp till kamp och far ju som ett torrt skinn i söket.
"Varför kör du inte honom, han är ju klar!!" Jaja, så är det med hundar, men med honom skulle jag inte lärt mej hälften av vad jag lär mej på Arwens svårigheter.

1 kommentar:

  1. Det är kloka ord, men det är svårt att veta vad som är rätt när man inte kan! Men det går ju att testa och se, funkar det så är det bra annars får man testa nåt annat! Igår så sa den instruktör som är med i vår grupp att "jag ser inga problem med den där hunden". Lite kul att det här gänget uppfattat att problemet med Arwen är att hon inte tar sin fasta rulle! Nåt vi inte ens har tränat.Resten fixar hon ju!!

    SvaraRadera